Ugrás a tartalomra

Deli: Novi sastav EK može početi sa radom u decembru

2019.11.18
15:04
2019.11.18
17:50
Forrás
Pannon RTV
Očekuje se da će Evropska komisija u novom sastavu početi sa radom početkom decembra – izjavio je za RTV Pannon Andor Deli.

Poslanik Fides-a u Evropskom parlamentu, poreklom iz Vojvodine, u subotu je u Somboru dodao da je potrebno da, ne samo Evropska komisija već i Evropski parlament, što pre počnu sa radom. Kako je rekao, ako se to dogodi, može se očekivati ubrzanje procesa pristupanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Andor Deli, poslanik EP,  Fidesz-KDNP (SVM): „Nadamo se da će ova priča dobiti jedan novi zamah. Videli smo kakav je pad prošlog meseca donela činjenica da proširenje u pravcu Severne Makedonije i Albanije nije nastavljeno, dakle da nisu na vreme uspeli pokrenuti pristupanje. Nadamo se da će nova komisija pregovarati sa državama članicama, kao što su Francuska ili Holandija, Danska, koje se protive ovim procesima, koje su ih usporavale, da sednu i razmotre probleme, koje su to tačke oko kojih postoji deficit poverenja i da pokušaju da postignu pomak u ovoj oblasti."

Andor Deli
Evropska komisija

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.