Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

200 učesnika na uličnim trkama u Senti

2021.09.26
16:27
2021.09.26
16:45
Forrás
Pannon RTV
Širom Vojvodine sve su popularnije ulične trke. Ove godine na „Zenta 2021 Run" trci učesnici su mogli da trče na stazama od pet ili 10 kilometara.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Huba Telđeši je u Sentu došao iz Bačke Topole i prijavio se za trku od pet kilometara.

„Smatram sebe povratnikom trkačem, jer već mesecima ne treniram. Zbog posla i drugih stvari trčanje je izostalo iz mog života. Pre sam već istrčao i polumaraton."

Agneš Mesaroš se već 20 godina aktivno bavi sportom. Trčanje je sastavni deo njenog života.

„Kao Senćanka smatram važnim da učestvujem u ovom takmičenju i na taj način pružimo primer mladima i starijima iz okoline, da nikada nije kasno početi baviti se sportom i nastaviti sportskim životom."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Balint Juhas, rukovodilac kancelarije Fondacije Prosperitati već gotovo četiri godine skuplja kilometre. Nakon što je pre neki dan istrčao Business Run na Paliću, sada se oprobao i na senćanskoj stazi.

„Trčim sa manjim ili većim prekidima, zato što je to dobro osećanje, i kada mu tako počne dan čovek oseća da je učinio nešto za sebe, ima već neki osećaj uspeha. U svakom slučaju je dobro, ima dobar uticaj na zdravlje, dobro je za kontrolu težine, trčanje čini dobro za celokupan osećaj. Sada sam se ponovo aktivirao, srušio sam pojedine rekorde, i jako sam srećan."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na takmičenju koje je ove godine organizovano po prvi put, gotovo 200 takmičara je izašlo na startnu liniju.

„Kada neko organizuje, onda ne učestvuje na trkama, tako ni organizatori u drugim gradovima ne trče, mi trčimo. Ova takmičenja su obično veoma dobra, zbog toga smo smatrali da i mi uzvratimo gostoprimstvo, i da i mi organizujemo nešto gde će oni da trče i na taj način se odužimo" - kaže Viktor Kiš Jovak, glavni organizator UltRan Sente.

Takmičari su istrčali određene dužine i složili se u tome da su pobednici svi koji su završili trku.

trka
Senta
Zenta 2021 Run

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.