Ugrás a tartalomra
A Szabadkai Közkórház
Pannon RTV

25 miliona evra za renoviranje Opšte bolnice Subotica

2019-10-22
21:20
Forrás
Pannon RTV
Renoviraće se 35.000 kvadratnih metara bolničke površine, praktično cela zgrada biće obnovljena.

Zdravstvena ustanova osnovana 1. oktobra 1841. godine, jedna je od najstarijih u Vojvodini. Ima 1159 zaposlenih, od toga 198 doktora specijalista i 723 tehničara.

Tokom mesec dana, Branka Marinović je zbog očnih problema morala svakodnevno da odlazi u subotičku Opštu bolnicu na terapiju. “Ako bih trebala da procenim uslove, rekla bih prosečni. Što se tiče zgrade, postoje delovi koji su već delimično obnovljeni, ali postoje i oni koji su katastrofalni. Što se tiče zaposlenih, mislim da rade najbolje što mogu.”

Dr Slobodan Puškar direktor ustanove, rekao je našem štabu, da je glavna zgrada stara više od 50 godina, ali da je vrlo malo radova izvedeno na njoj zadnjih 10 godina. U planu je da se dosadašnje sobe sa 4 i 6 kreveta pretvore u moderne dvokrevetne. Svrha investicije je stvaranje vrhunske konkurentne zgrade 21. veka: “U okviru posla renoviraćemo 35.000 kvadratnih metara bolnične površine. Ovo uključuje glavnu zgradu same bolnice i pomoćne zgrade oko bolnice. U svim objektima ćemo zameniti vodovodnu i električnu mrežu. Za projektnu dokumentaciju izdvojeno je 26 miliona dinara, od čega Grad Subotica obezbeđuje 4, a Pokrajinska Vlada 22 miliona.”

Najveća promena biće vidljiva nakon zamene stolarije i ugradnje centralne klime u bolnici. Kao rezultat toga, troškovi održavanja zgrade biće niži, a da ne spominjemo udobnost pacijenata i bolničkog osoblja.

Opšta bolnica Subotica
renoviranje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije