Ugrás a tartalomra

Adventska svečanost u Kanjiži

2023.12.09
11:43
2023.12.09
16:49
Forrás
Pannon RTV
U Kanjiži je u petak popodne počeo Adventski vašar, sa brojnim zabavnim i svečanim sadržajima.

Za mališane su pripremljene brojne dečje predstave i igre, a za odrasle prodajna izožba, kuvano vino i svečani program. Održana je i tradicionalna trku Deda Mrazova. Ove godine je skoro 200 trkača startovalo ispred objekta „Vigado”. Božićni vašar se nastavlja u subotu popodne.

Ivet Bodnar, organizator: „U subotu će Monika Mačai u ulozi bake pričati deci popularne božićne priče, a pored toga će na vašaru biti i već tradicionalni kolač na žaru, kao i bogata gastronomska ponuda. Posetiocima ćemo pored toga na degustaciju ponuditi razne kolače. Ove godine će to biti snežna kifla i krem kolač od meda, to će moći da probaju. Takođe, ovde na gradskom trgu, sviraće ženski bend „Les filles” iz Bečeja.”

Kanjiža
advent

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije