Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

2021.10.18
16:39
2021.10.18
16:47
Forrás
Pannon RTV
„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.
Pannon RTV

Zajedno smo jači - naglasio je Vučić. On je objasnio da ćemo narednog novembra imati najsavremeniju železničku prugu, sa svim potrebnim pratećim objektima. On je dodao da će se u Subotici ova pruga povezati sa prugom Beograd-Budimpešta, pa će tako grad postati važno čvorište. On je skrenuo pažnju Srbima na činjenicu da se Mađarska svuda zalaže za interese Srbije, i da joj za to treba biti zahvalan.

Pannon RTV

Pobednici u budućnosti biće Srbi i Mađari - rekao je mađarski premijer u Horgošu. Viktor Orban je naglasio da se to može zahvaliti saznanju da su Srbi i Mađari zajedno jači. U prethodnom periodu su uspostavili jače veze, a nedavno su potpisali i strateški sporazum. Mađarski premijer je naglasio da granice EU ne treba da budu ovde, već južnije, a ljudi iz Srbije bi trebalo da putuju bez pasoša. Ponovo je rekao: Srbija je kapija Balkana, ključ evropske bezbednosti. Ona je godinama spremna za ulazak u EU, a Mađarska je podržava u svemu.

Aleksandar Vučić
Horgoš
Viktor Orban
železnica
pruga
Subotica
Segedin

Najnovije

15:04, Frissítve: 15:10

Proširenje, ključ budućnosti?

Politika proširenja Evropske unije, priključenje zemalja zapadnog Balkana, kao i rešavanje problema migracije, bile su teme konferencije „Proširenje, ključ budućnosti?" održane u Budimpešti.

Najčitanije