Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Aleksandar Vučić u Budimpešti razgovarao sa Viktorom Orbanom

2020-03-22
13:43
Forrás
Pannon RTV
O usaglašenim merama protiv epidemije korona virusa i stalnom održavanju kontakata usaglasili su se u nedelju pre podne premijer Viktor Orban i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

U Karmelićanskom samostanu u Budimpešti razgovarali su Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i Viktor Orban, premijer Mađarske, prenosi Mađarska informativna agencija MTI. Susret nije bio prethodno najavljen. Na razgovoru – na kojem su učestvovali Peter Sijarto, mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova, kao i Siniša Mali, ministar finansija Srbije – izneli su uveravanja o međusobnoj bezrezervnoj solidarnosti, a razgovaralo se i o situaciji na granici.

Viktor Orban i Aleksandar Vučić saglasili su se u tome da će u najvećoj mogućoj meri usaglasiti odbranu protiv epidemije između Mađarske i Srbije. U interesu toga između dva rukovodstva usaglašeni su kontinuirani online i lični kontakti. Predsednik Srbije je na svom instagram profilu, gde je postavio nekoliko fotografija u društvu sa premijerom Mađarske, napisao „prijatelji i partneri i u dobrim i u teškim vremenima".

Aleksandar Vučić
Viktor Orban
Budimpešta
Karmelićanski samostan
epidemija

Slične vesti

Najnovije

Népszerű

Najčitanije

Preminuo Tibor Sarapka

Vest o smrti jednog od najznačajnijih mađarskih vajara u Vojvodini objavilo je Dečje pozorište u Subotici. Tibor Sarapka imao je 57 godina.