Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Farkas Andor

Ambasadorka mađarske Državne opere u subotičkoj Muzičkoj školi

2019-06-06
19:19
Zainteresovani za upis na segedinski Muzički fakultet dobili su danas pomoć od šefice katedre Marie Temeši.

Maria Temeši, ambasadorka mađarske Državne opere je danas bila gost subotičke Muzičke škole. Održala je predavanje, te je učenicima koji se spremaju za upis na solo pevanje na Muzički fakultet u Segedinu održala master-kurs.

Mađarska Državna opera poseduje službu "ambasadora", koja je besplatna. Mladi umetnici po potrebi mogu tražiti savete za dalji razvoj. Maria Temeši od 1997. godine vodi katedru solo pevanja Muzičkog fakultera u Segedinu. Za sebe kaže da je 37 godina u struci, od toga 23 i podučava. Odlazi u stručne muzičke škole, drži DVD prezentacije sa svojim objašnjenjima opera, te drži master klase.

Program ambasadora mađarske Državne opere je pokrenut 2014. godine u sklopu kojeg oko 30 operskih pevača, solo pevača i umetnika baleta drže predavanja deci mladima i odraslima.   

Muzička škola Subotica

Slične vesti

Najnovije

16:27, Frissítve: 18:41

Život u Etnopolisu

Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.
13:38, Frissítve: 18:14

Požar u Subotici

Nekoliko automobila izgorelo je blizu Aleje Maršala Tita u Subotici, kada se zapalila centralna garaža u Šumskoj ulici.
14:00, Frissítve: 17:24

Lakša nastava uz robote

Na dvodnevnom akreditovanom kursu “Primena robota u obrazovanju” organizovanom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici učestvuje 18 pedagoga i nastavnika.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.