Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ana Brnabić posetila Kanjižu i Novi Kneževac

2021.10.22
16:47
2021.10.22
20:44
Forrás
Pannon RTV
Premijerka je posetila najveći pogon za preradu drveta u Kanjiži i obišla je Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Kneževcu.

Ana Brnabić se osvrnula na severnobanatski okrug i njegov industrijski razvoj. Prvo je posetila Kanjižu, gde je obišla gotovo 30 godina staru fabriku za preradu drveta „Visa-Prom" i radove koji se tamo odvijaju, a potom je posetila Osnovnu školu u Novom Kneževcu. Vaspitno-obrazovna ustanova je poslednjih meseci u potpunosti renovirana zahvaljujući podršci države Srbije. Irena Slavković, predsednica opštine Novi Kneževac, je rekla da će ta podrška omogućiti školovanje dece u modernijoj školi.

„Zahvaljujem se u ime učenika, roditelja, prosvetnih radnika, lokalne samouprave i svih građana opštine Novi Kneževac na potpunoj rekonstrukciji Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Kneževcu, koja je urađena od strane Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. U čemu je u ove investicije uloženo preko 300 miliona dinara."

Tanjug/Slobodan Miljevic

Premijerka je naglasila kako je glavni razlog njene posete bio da vidi institucije i kompanije koje su ostvarila veća ulaganja zahvaljujući podršci države Srbije, kao i da se upozna sa kompanijama u kojima je potrebna pomoć države . Pohvalila je rad pogona za preradu drveta u Kanjiži.

"Obišla sam jednog velikog značajnog domaćeg investitora Visa Prom koji je najveći primarni prerađivač drveta u Republici Srbiji, što je neverovatno jer zapošljavaju 255 radnika i širi se dalje kompanija."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ana Brnabić je naglasila da će ključnu ulogu u daljem razvoju imati Domovi zdravlja i škole.

Ana Brnabić
Novi Kneževac
Kanjiža

Najnovije

15:35

Čak i mala sitnica znači mnogo

Humanitarno prikupljanje sredstava i akcije pred praznike počele su i u Subotici. Organizacije koje su u to uključene, pokušavaju da pomognu socijalno ugroženim građanima tokom čitave godine, ali najaktivniji period je kraj godine.

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.