Ugrás a tartalomra
fidesz-eu.hu

Andor Deli: u godišnjem govoru Ursule fon der Lajen se čulo malo toga konkretnog

2023.09.13
18:37
Forrás
Pannon RTV
Prema rečima poslanika Evropskog parlamenta poreklom iz Vojvodine, Evropska unija je u dobroj poziciji što se tiče planova, ali se konkretni datumi i koraci mogu očekivati tek početkom sledeće godine.

Zapadni Balkan je važan za Evropsku uniju prvenstveno zbog upravljanja migracionom krizom. Prema rečima Delija, migraciona politika Evropske unije nije uspela i od 2015.godine je nanela veliku štetu Evropskoj uniji i zemljama koje je okružuju. Ovo pitanje je posebno zahvatilo pogranično područje između Srbije i Mađarske u kojem živi mađarska zajednica u Vojvodini.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu, FIDES: „Pored isticanja partnerskih odnosa, Komisija bi trebala da posvetiti pravu pažnju Zapadnom Balkanu, a posebno njegovom spoljnom graničnom pojasu, jer vidimo šta se tamo događa. Oružani sukobi između grupa migranata događaju se svakodnevno, a uveren sam da rukovodstvo Evropske unije nije dovoljno informisano. Ne znaju da odlazak u nabavku u Subotici može čak i da bude opasno po život”.

Andor Deli je takođe reagovao putem saopštenja za javnost vezano za ovu temu:

U Evropskom parlamentu je održan godišnji govor predsednice Evropske komisije o situaciju u Uniji i ujedno je održana rasprava na tu temu. Andor Deli, poslanik Fidesa u Evropskom parlamentu, poreklom iz Vojvodine, je istakao u vezi sa debatom da ne deli optimizam predsednice Komisije. Naglasio je da se posledice pogrešne migracione politike Brisela već mogu videti izvan EU-a. Vidimo to u Srbiji, gde se gotovo svake nedelje u gradovima i selima uz granicu događaju oružani obračuni i sukobi migranata koji neprestano ugrožavaju živote i bezbednost lokalnog stanovništva.

„Srbija je zemlja kandidat koja se nada da će jednog dana postati članica Evropske unije. Iz tog razloga već godinama pokušavaju da ispune očekivanja EU-a po pitanjima migracione politike. Ali domaće stanovništvo na sopstvenoj koži oseća posledice pogrešne migracione politike Evropske unije, budući da je broj ilegalnih migranata u poslednjih nekoliko godina samo u porastu, a kako vidimo, oni sve češće na granicu EU dolaze naoružani.”, istakao je poslanik Fidesa.

„Vreme je da Komisija bezbednost evropskih građana, uključujući i narod Srbije, tretira kao prioritet i promeni svoju pogrešnu migracionu politiku", istakao je Deli.

Andor Deli
evropska integracija

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.