Ugrás a tartalomra

Andor Deli: Zahtev EP je još jedna prilika da se uputi kritika na račun Srbije

2024.02.29
12:57
2024.02.29
16:51
Forrás
Pannon RTV
EP ponovo traži od Srbije da se uskladi sa politikom EU i uvede sankcije Rusiji. Andor Deli je gostujući na Subotičkom mađarskom radiju rekao da je ovaj izveštaj prilika da EU kritikuje Srbiju.

Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu usvojili su rezoluciju o sprovođenju zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU u kojoj pozivaju Srbiju da hitno uskladi svoju politiku sa politikom Evropske unije.

U delu rezolucije koji se tiče Srbije, podržavaju normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine i pozivaju obe strane na nastavak dijaloga.

Rezolucija pozdravlja paket proširenja koji je predložila Evropska komisija i plan rasta koji se odnosi na Zapadni Balkan, a ujedno poziva Savet EU da pokaže stvarnu političku posvećenost perspektivi pristupanja zemalja Zapadnog Balkana.

„Nema ništa novo pod suncem. Evropski parlament nastavlja da ponavlja i usklađuje iste kritike koje je već uputio na račun Srbije”, izjavio je Andor Deli, član Evropskog parlamenta iz redova stranke Fides.

Andor Deli, član Evropskog parlamenta iz redova Fides-a, rekao je za Subotički mađarski radio da je ovaj izveštaj nove prilika da EU uputi kritike na račun Srbije.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu, Fides (SVM): „Ovaj izveštaj je bio prilika da se ponove ista zapažanja, isti nalozi koje žele da Srbija primeni. U stvari, EU perspektiva Srbije nije sasvim jasna. Obećanja je mnogo, odnosno mnogo obećanja je dato u proteklom periodu, ali u isto vreme približavanje se ne dešava, a ni Evropski parlament, nažalost, ne pomaže stvaranju slike koja govori o tome da Evropska unija računa na Srbiju, već ovim napadima i kritikama, koje se stalno ponavljaju, ja tako osećam, pre udaljava Srbiju sa EU puta, a to nikako nije dobro, ni za međusobno poverenje, ni za građane.”

Andor Deli
Srbija
Evropski parlament
Evropska Unija

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.