Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Arpad Fremond: Prečistač najvažniji za Bačku Topolu

2019-09-03
18:54
2019-09-04
20:34
Forrás
Pannon RTV
Raspisivanje javne nabavke se planira još za ovu godinu, kako bi radovi započeli što pre.

Mesna organizacija Saveza vojvođanskih Mađara održala je konferenciju za štampu posvećenu aktuelnim projektima i investicijama u svom nedavno uređenom prostoru. Predsednik opštinske organizacije SVM Arpad Fremond govorio je o nastavku izgradnje bačkotopolskih bazena, proširenju kanalizacione mreže, obnovi hotela koji se nalazi u centru grada, ali je istaknuo da će u narednim mesecima najvažniji biti projekat prečistača.

Tokom leta su završene važne javne nabavke. Nastavlja se gradnja bazena, za par dana započinje jačanje temelja u vrednosti 44 miliona dinara, tako da će ukupna vrednost projekta biti 760 miliona dinara. Zatvoreni bazeni će sa stadionom u izgradnji predstavljati celovit kompleks.

Među prioritetima je i proširenje kanalizacione mreže, kazao je Arpad Fremond istaknuvši da je lokalna samouprava osvojila 10 miliona dinara od pokrajine, čemu će da doda 15 miliona evra svojih sredstava iz čega će se realizovati investicija u ulici Maršala Tita, što bi trebalo da bude gotovo do kraja oktobra, a to je magistralni kanalizacioni vod.

Obnova hotela u centru grada se takođe nastavlja, narednih dana će da započne treća faza izgradnje, a to je krov – dodao je Fremond. Planira se da se to okonča tokom septembra-oktobra. U toku su dogovori za četvrtu fazu i te radove takođe žele da započnu još ove godine. Opština računa i na podršku mađarske vlade, jer će biti potrebno ukupno 350 miliona dinara.

Arpad Fremond je govorio i o industrijskom parku rekavši da žele da investiraju 7 miliona dinara u infrastrukturu. Dodao je da ako bude sve išlo dobro, da će još ove godine predati na korištenje objekte za još dva ulagača, jedno je mlekara, a drugo firmi Midmas.

Bačkotopolska organizacija SVM se istaknuto bavi gradnjom prečistača. Planira se da se još ove godine raspiše javna nabavka da bi radovi započeli što pre – izjavio je Arpad Fremond. Javno preduzeće Komgrad je za ovu investiciju izdvojilo 100 miliona dinara, a opština se od pokrajine za prvu fazu nada 190 miliona dinara i 290 u drugoj fazi.

Arpad Fremond
Bačka Topola
Savez vojvođanskih Mađara
investicije
prečistač

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.