Ugrás a tartalomra
Pannon Rtv

Bačka Topola dobija prečistač otpadnih voda

2019-12-16
14:01
Forrás
Pannon RTV
Gradiće se prečistač, a paralelno i sekundarna kanalizaciona mreža da bi Krivaja bila zaštićena od zagađivanja otpadnim vodama. Pokrajina sa 595,3 miliona dinara finansira celu investiciju.

U Pokrajinskoj vladi je danas potpisan ugovor o izgradnji centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola,  a projektom je predviđeno da postrojenje sa pratećim objektima i infrastrukturom obezbedi prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje,. Kompletnu investiciju od 595,3 miliona dinara će finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, a za prvu fazu radova izdvojila je, samo u ovoj godini, 191,5 miliona dinara.

Dogovrena je, kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, i saradnja sa Opštinom Bačka Topola radi investiranja u sekundarnu kanalizacionu mrežu jer ona delimično postoji u Bačkoj Topoli dok je uopšte nema na području Zobnatice i Bajše. To je najavio  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  i precizirao: „Radićemo paralelno na izgradnji prečistača i sekundarne kanalizacione mreže sa ciljem da se do kraja 2021. godine puste u funkciju, zbog privrede koja je sve više prisutna u ovoj opštini, da se zaštiti reka Krivaja, ali i zbog velike akcije koju ćemo zajedno sporovoditi sa nacionalnim i međunarodnim fondovima kada je reč o zaštiti životne sredine".

Najavio je da će se i u Malom Iđošu i Srpskoj Crnji izgraditi novi prečistači jer je cilj da se izgradnja prečistača otpadnih voda i postrojenja za pijaću vodu postavi u prvi plan u celoj AP Vojvodini .

Predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder je zahvaljujući Pokrajinskoj vladi na snažnoj podršci rekao da opštinski budžet ne bi mogao samostalno da realizuje tako veliki projekat koji građani čekaju već godinama.

Bačka Topola
prečistač
Krivaja

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije