Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bakondi: Brisel upadljivom brzinom primorava na uvođenje kvota

2023.07.20
18:47
2023.07.20
18:56
Forrás
Pannon RTV
Sa prihvatanjem zamisli Unije o migrantskim kvotama, u Mađarskoj bi se formirao migrantski geto – izjavio je Đerđ Bakondi.

Ukoliko bude prihvaćena zamisao Unije o obaveznim migrantskim kvotama, u Mađarskoj će nastati migrantski geto – izjavio je Đerđ Bakondi. Glavni savetnik za unutrašnju bezbednost premijera Mađarske je u četvrtak, u emisiji „Mokka“ na TV2 naglasio da bi to bio otvoreni kamp, a to bi značilo da bi često i opasni migranti, mogli da ulaze i izlaze što bi ugrozilo bezbednost Mađara, ali i stanovnika Evrope.

Sličan kamp postoji u Italiji, na ostrvu Lampeduza na kojem vladaju nepodnošljivi uslovi otežavajući svakodnevni život tamošnjih građana – dodao je Bakondi.

Vlada Mađarske je pre osam godina podigla ogradu na južnoj granici države. Pre toga 400 hiljada migranata je prošlo kroz zemlju. Glavni savetnik je rekao da Brisel sada sa upadljivom brzinom prisiljava na uvođenje kvota. Smatra da je razlog tome što će naredne godine biti održani izbori za Evropski parlament.

Brisel
kvota
migrant
Đerđ Bakondi
migrantska kvota

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.