Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Dobó Krisztián

Bakondi: nedosmisleno je pogoršana bezbednosna situacija u srpsko-mađarskom pograničnom prostoru

2023.08.06
12:05
Forrás
MTI
U Mađarskoj se dnevno otkrije 400, ali događa se da povremeno uhvate 500 ilegalnih migranata.

Nedvosmisleno je da je proteklih sedmica došlo do pogoršanja bezbednosne situacije u srpsko-mađarskom pograničnom prostoru – izjavio je savetnik premijera za pitanja unutrašnje bezbednosti za kanal aktuelnosti M1. Đerđ Bakondi kaže: sa srpske strane granice svakodnevni su oružani sukobi, banke krijumčara ljudi bore se jedne protiv drugih pištoljima, automatskim oružjem i zbog toga je bezbednost mađarske granice izložena povećanom riziku.

Do sada su na mađarsko-srpskoj granici i mađarsko-rumunskoj granici uhvatili gotovo 85 hiljada lica u povredi graničnog prostora i 650 krijumčara ljudi. Dok su u prethodnom periodu zaustavljali na granici i okolini  između 250 i 300 osoba u pokušaju ilegalnog prelaska granice, ova brojka je u poslednje dve sedmice počela da se povećava i dnevno  prelazi broj od 400 lica, ali postoje dani kada dostigne i 500 osoba.

Nije retkost da migranti u grupama od 150 do 200 osoba pokušavaju da pređu srpsko-mađarsku granicu, dok iz pravca Rumunije sve intenzivnije pokušavaju da uđu u Mađarsku krijući se u vozilima – objasnio je Bakondi.

migranti
granica
Đerđ Bakondi

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.