Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Bakondi: vreme je pokazalo ispravnost odluke o pooštrenoj kontroli granice

2023.09.17
13:43
2023.09.17
14:14
Forrás
Pannon RTV
Migranti su pre osam godina napali granični prelaz Reske.

Događaji u proteklih osam godina su pokazali da je bila ispravna odluka da se odredi stroga granična kontrola na južnoj granici jer bi bez takve odluke milioni migranata preko Mađarske stigli u zapadnu Evropu, rekao je glavni savetnik mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost na televiziji M1 u emisiji pod nazivom “Večeras”. Đerđ Bakondi je tokom svog gostovanja u emisiji govorio o ovoj temi na postavljeno pitanje, jer su baš na 16. septembar, pre osam godina, migranti napali granični prelaz Reske.

Glavni savetnik mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost je podsetio da je Vlada Mađarske, nakon sprovedenog referenduma, pre više od osam godina odlučila da zaustavi protok stotine hiljada migranata preko južne granice, tehničkim i pravnim zatvaranjem granica i raspoređivanjem odgovarajućih policijskih i vojnih snaga.

granica
kontrola
pooštrena
Đerđ Bakondi
migrant

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.