Ugrás a tartalomra

Bazen u Palićkom jezeru do kraja 2024. godine

2024.02.10
12:38
2024.02.10
12:47
Forrás
subotica.com
U okviru Vladinog programa "Skok u budućnost - Srbija 2027", na Palićkom jezeru predviđena je gradnja plutajućeg bazena. Rok za izgradnju je, kako je navedeno, decembar ove godine.

Reč je o projektu koji je u leto 2022. godine najavio sada pokojni predsednik predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor. On je prilikom obilaska radova na izgradnji akva parka na Paliću izneo predlog instalacije bazena u okviru samog Palićkog jezera.

To bi, kako je rekao, omogućilo građanima da se kupaju u Palićkom jezeru, a da ipak ne budu u bakteriološki neispravnoj vodi.

- To je tehnološki moguće. Voda u tom bazenu bi bila čistija od jezerske. Videćemo da li je to moguće implementirati u Palićkom jezeru. Radi se i na stručnom sagledavanju tretiranja ukupne mase. Isušivanje jezera nije rešenje, treba da tražimo druge mogućnosti, koja će sa jedne strane sačuvati zdravlje ljudi, a sa druge korišćenje potencijala i ekonomičnost – rekao je Pastor.

Plutajući bazen
Palić
Palićko jezero
Ištvan Pastor

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.