Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Besplatni kontrolni pregledi i u Subotici

2019.12.22
17:45
Forrás
Pannon RTV
U Opštu bolnicu u Subotici na preglede se prijavilo više stotina sugrađana. Na kontrolnim pregledima tokom dana mogli su da se jave kod kardiologa, na ultrazvuk stomaka, kao i kontrolu tumor markera.

Veliko je bilo interesovanje za besplatne kontrolne preglede u subotičkoj Opštoj bolnici u nedelju. Lekarske ordinacije  su sugrađane očekivale u vremenu od 8 do 16 časova.

„Ovi pregledi dostupni su svima, nezavisno od toga da li imaju zdavstvenu karticu ili ne. Danas radimo kardiološke preglede, ultrazvuk stomaka i kontrolu tumor markera. Do 12 časova došlo je preko 200 pacijenata. Osim u bolnici, pregledi se rade i u domovima zdravlja u Subotici i Bačkoj Topoli, gde imamo još oko 100 pacijenata" rekao je dr Slobodan Puškar, direktor, Opšta bolnica Subotica.

Cilj besplatnih lekarskih pregleda je da se oboljenje dijagnostikuje na vreme, i na vreme da se pomogne građanima, kaže Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja: „Smatram da se na taj način i ovde značajno popravilo zdravstveno stanje. Veliki je broj bio onih kod kojih smo predupredili i dijagnostikovali oboljenja koja bi možda otkrili nakon dužeg perioda, nekada i nakon nekoliko godina, i tada bi lečenje bilo znatno teže."

Besplatni kontrolni lekarski pregledi organizovani su u preko 200 zdravstvenih ustanova u Srbiji. U okviru dosadašnje akcije pregledano je gotovo 350 hiljada građana, od čega je  više hiljada poslato na dalje pretrage.

Subotica
pregled
besplatni
Slobodan Puškar
bolnica
Ferenc Vicko

Najnovije

15:29, Frissítve: 16:12

"Supa skuplja od mesa"

Šargarepa je poskupela, u velikim marketima cena doseže i do 200 dinara po kilogramu. Pre par nedelja je koštala 60-80 dinara. Prema proizvođačima, razlog je što je prošlogodišnja šargarepa rasprodata, a na pijacama se sada prodaje nova šargarepa.
12:39, Frissítve: 12:52

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.
11:31, Frissítve: 11:58

Mirno na severu KiM, Srbi nastavljaju proteste

Protest građana sa severa Kosova i Metohije nastavlja se i danas. Iako je neradni dan, Srbi se okupljaju u blizini opština, u kojima im je onemogućen rad od kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele objekte lokalnih samouprava.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Moždano razmrdavanje u Bačkoj Topoli

Vojvođansko finale kviza „QuizNight“ na koji je došla 21 ekipa održano je u Bačkoj Topoli. Zabavna društvena igra sve je popularnija na našim prostorima.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.