Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Besplatni kontrolni pregledi i u Subotici

2019.12.22
17:45
Forrás
Pannon RTV
U Opštu bolnicu u Subotici na preglede se prijavilo više stotina sugrađana. Na kontrolnim pregledima tokom dana mogli su da se jave kod kardiologa, na ultrazvuk stomaka, kao i kontrolu tumor markera.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Veliko je bilo interesovanje za besplatne kontrolne preglede u subotičkoj Opštoj bolnici u nedelju. Lekarske ordinacije  su sugrađane očekivale u vremenu od 8 do 16 časova.

„Ovi pregledi dostupni su svima, nezavisno od toga da li imaju zdavstvenu karticu ili ne. Danas radimo kardiološke preglede, ultrazvuk stomaka i kontrolu tumor markera. Do 12 časova došlo je preko 200 pacijenata. Osim u bolnici, pregledi se rade i u domovima zdravlja u Subotici i Bačkoj Topoli, gde imamo još oko 100 pacijenata" rekao je dr Slobodan Puškar, direktor, Opšta bolnica Subotica.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Cilj besplatnih lekarskih pregleda je da se oboljenje dijagnostikuje na vreme, i na vreme da se pomogne građanima, kaže Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja: „Smatram da se na taj način i ovde značajno popravilo zdravstveno stanje. Veliki je broj bio onih kod kojih smo predupredili i dijagnostikovali oboljenja koja bi možda otkrili nakon dužeg perioda, nekada i nakon nekoliko godina, i tada bi lečenje bilo znatno teže."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Besplatni kontrolni lekarski pregledi organizovani su u preko 200 zdravstvenih ustanova u Srbiji. U okviru dosadašnje akcije pregledano je gotovo 350 hiljada građana, od čega je  više hiljada poslato na dalje pretrage.

Subotica
pregled
besplatni
Slobodan Puškar
bolnica
Ferenc Vicko

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.