Ugrás a tartalomra

Biciklistička tura Kiškunhalaš-Subotica

2017.08.26
13:56
2017.10.04
12:26

Na prijateljskoj biciklističkoj turi je sve više učesnika, ima ih iz Budimpešte, Tompe, Kiškunhalaša. Ove godine njih preko 250 je prisustvovalo ovom već tradicionalnom događaju. Posle pređene relacije od 50 kilometara učesnici su u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali svečanom programu, nakon čega su položili venac na spomenik Dežea Kostolanjija.

Posle popodnevnog izleta na Paliću i posete kelebijske crkve, gde će ih župnik Čaba Paško ugostiti, biciklisti se vraćaju u Kiškunhalaš.

Organizatori manifestacije su naglasili: biciklistička tura iz godine u godinu dokazuje izvanrednu pobratimsku vezu gradova Kiškunhalaša i Subotice.

bez granica

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.