Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

"Blato je zlato" dokumentarni film o izrađivaču čerpića iz Trešnjevca

2021.04.17
13:08
2021.04.17
15:18
Forrás
Pannon RTV
Dokumentarni film "Blato je zlato" prikazan je u petak uveče u dvorani Regionalnog kreativnog ateljea u Kanjiži.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Delo govori o 92-godišnjem Palu Kanjou iz Trešnjevca, težaku i izrađivaču čerpića, koji je tokom svog života doživeo i preživeo mnoge stvari i događaje. Reditelj 42-minutnog filma Zoltan Bičkei susreo se sa težakom pre dve godine, koji je već tokom prvog susreta ostavio dubok utisak na reditelja svojom inteligencijom i željom za životom.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zoltan Bičkei, reditelj, Kanjiža: „Odabrao sam najjednostavniju moguću formu, za ovaj dokumentarac, u kojem žanr i forma filma nisu važni. Rekao bih da je to vrsta beležnice sa izvučenim tezama, ali nije u tome suština. Ono što iz njega zrači je kvaliteta života ovog čoveka. Smisao njegovog postojanja, dubokih ideala svakodnevnog života koji prožima ovog starca do kraja života, dok pripoveda kako je živeo, kako je odgovarao na teška pitanja sudbine i kako se odnosio prema njima. "

dokumentarni film
Kanjiža

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.