Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Bogata ponuda na Kvantaškoj pijaci

2021.10.09
13:29
2021.10.09
19:09
Forrás
Pannon RTV
Na vašaru povrća kupce je čekala bogata ponuda jesenjih proizvoda, što je već tradicija na Kvantaškoj pijaci u Subotici. Kao i prošle godine, mnogi lokalni kupci su se ovde snabdeli potrepštinama za zimnicu.

Kristina Čikoš gotovo svakog vikenda posećuje Kvantašku pijacu u Subotici, ovde može da pronađe svo povrće i voće koje će joj biti potrebno sledeće nedelje: "Međutim, u subotu sam došla tako rano jer sam na fejsbuku saznala da će biti održan ovaj zimski vašar, pa sam odlučila da dođem, razgledam i kupujem."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Od povrća u ponudi je najviše bilo krompira, kupusa i paprike. Na tezgi Silvije Horvat iz Hajdukova stalno su stizali novi kupci, kako je rekla, najviše se prodavalo povrće, šargarepa i paprika: "Zima nam takođe stiže polako i nastavlja se nabavka proizvoda za pripremu zimnice, tako se prodavao i crni luk, ali čak i beli luk, jer se sada sve više govori o bolestima i znamo da ljudi vole da koriste beli luk zbog njegovog dejstva na bakterije."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Osim povrća, na pijaci je bio i bogat izbor voća. Najveća ponuda je bila za jabuke, čija cena se kretala između 40 i 80 dinara po kilogramu, ali bilo je i grožđa i šljiva.

Čedomir Pađen: "Sada šljive idu najbolje, to je najzanimljivije i grožđe, sezonsko voće kupuju uglavnom kupci, kao i jabuke."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Zimski vašar dvadeseti put je organizovalo JKP "Subotičke pijace".

kvantaška pijaca
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.