Ugrás a tartalomra

Bolji turistički pokazatelji za Vojvodinu

2024.02.29
08:03
2024.02.29
09:48
Forrás
Pannon RTV
Konkursi raspisani za razvoj seoskog turizma, a ovogodišnji je upravo otvoren, takođe su doprineli boljim podacima u oblasti turizma.

U Srbiji je raspisan konkurs za razvoj seoskog turizma. Otvoreni konkurs realizuje se zajednički u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za turizam i Ministarstvom turizma Srbije. Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za turizam u Novom Sadu je rekao: u 2023. godini Vojvodinu je posetilo 200.000 turista više nego 2019. godine koja se inače smatra rekordnom. Naveo je da je povećan i broj noćenja, prošle godine registrovano je milion i 900 hiljada noćenja.

„Svakako je sve ovo rezultat zajedničkog rada Pokrajinske vlade i Vlade Srbije na izgradnji kompletne infrastrukture. Podsetiću vas samo na voz Soko koji je sam po sebi turistička atrakcija i koji je umnogome približio vojvođanske salaše, etno kuće, vinarije svim turistima, a pre svega onima iz Beograda“ rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za turizam.

turistički pokazatelji
turistika
Vojvodina
Pokrajinski sekretarijat za turizam
Ministarstvo turizma
Nenad Ivanišević
Novi Sad

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.