Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Božićni vašar u osnovnoj školi „Majšanski put" u Subotici

2019-12-14
15:20
2019-12-14
16:15
Forrás
Pannon RTV
Učenici su pripremili razglednice, ukrase za trpezu, slatkiše i druge ručne radove nastale u duhu praznika. U subotu je čitava škola bila angažovana.

Izlagači na božičnom vašaru kao i posetioci potpuno su ispunili foaje škole, kao i deo ispred pozornice.  Đaci su na časovima, ali i kod kuće pripremali poklone. „Jedan deo grupe je pripremao flaše, drugi je savijao avione, koje smo delili pored tople čokolade" kaže nam Balint Miškolci, učenik.

Deci su u pripremanju ukrasa i peciva pomagali i roditelji, ali i bake i deke. „Moje troje dece pohađa ovu osnovnu školu „Majšanski put", u 2c i 5d odeljenje, i oba odeljenja su se pripremala za božični vašar. U 2c odeljenju učiteljica je držala otvoreni dan kada su došli roditelji i zajedno smo pripremali, a osim toga kod kuće smo napravili ikebanu. U  5d odeljenju moj sin je sa bakom kući napravio medenjake, koje sada prodaju" objašnjava Regina Pletl, roditelj.

Božićni vašar je organizovan po treći put. Deo prihoda ostvaren od prodaje ukrasa biće namenjen u dobrotvorne svrhe.

„Od prihoda svakog odeljenja jedan znatan iznos biće usmeren u dobrotvorne svrhe, a učenički parlament će odlučiti kome ćemo tačno uputiti prikupljeni iznos. Preostalu sumu će naravno odeljenja zadržati za sebe. Sa mojim odeljenjem obično odemo na klizanje ili na kupanje" kaže Adam Radetić, koordinator.

Na božićnom vašaru svoje radove izložili su učenici od drugog do osmog razreda

božićni vašar
Majšanski put
osnovna škola
Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.