Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Božićni vašar u osnovnoj školi „Majšanski put" u Subotici

2019-12-14
15:20
2019-12-14
16:15
Forrás
Pannon RTV
Učenici su pripremili razglednice, ukrase za trpezu, slatkiše i druge ručne radove nastale u duhu praznika. U subotu je čitava škola bila angažovana.

Izlagači na božičnom vašaru kao i posetioci potpuno su ispunili foaje škole, kao i deo ispred pozornice.  Đaci su na časovima, ali i kod kuće pripremali poklone. „Jedan deo grupe je pripremao flaše, drugi je savijao avione, koje smo delili pored tople čokolade" kaže nam Balint Miškolci, učenik.

Deci su u pripremanju ukrasa i peciva pomagali i roditelji, ali i bake i deke. „Moje troje dece pohađa ovu osnovnu školu „Majšanski put", u 2c i 5d odeljenje, i oba odeljenja su se pripremala za božični vašar. U 2c odeljenju učiteljica je držala otvoreni dan kada su došli roditelji i zajedno smo pripremali, a osim toga kod kuće smo napravili ikebanu. U  5d odeljenju moj sin je sa bakom kući napravio medenjake, koje sada prodaju" objašnjava Regina Pletl, roditelj.

Božićni vašar je organizovan po treći put. Deo prihoda ostvaren od prodaje ukrasa biće namenjen u dobrotvorne svrhe.

„Od prihoda svakog odeljenja jedan znatan iznos biće usmeren u dobrotvorne svrhe, a učenički parlament će odlučiti kome ćemo tačno uputiti prikupljeni iznos. Preostalu sumu će naravno odeljenja zadržati za sebe. Sa mojim odeljenjem obično odemo na klizanje ili na kupanje" kaže Adam Radetić, koordinator.

Na božićnom vašaru svoje radove izložili su učenici od drugog do osmog razreda

božićni vašar
Majšanski put
osnovna škola
Subotica

Slične vesti

Najnovije

20:17

Berza odeće u Gornjem Bregu

Drugi put je održana besplatna zimska berza odeće u velikoj sali Zadružnog doma u Gornjem Bregu. Akciju, za kojom je bilo ogromno interesovanje, organizovao je lokalni Volonterski centar.
18:41, Frissítve: 18:55

Brže do duplikata pasoša

Neće biti potrebno objavljivanje  u "Službenom glasniku" i poništavanje izgubljenog  ili ukradenog pasoša. Dovoljno je oglašavanje na sajtu MUP- a.

Najčitanije

Zapalila se kuća u Novom Kneževcu

Pretpostavlja se da su migranti prouzrokovali požar u kući u Novom Kneževcu. Reč je o napuštenom objektu na putu koji vodi prema Đali.