Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Budući šampioni u sportskom kampu

2022.08.16
14:33
2022.08.16
19:21
Forrás
Pannon RTV
Letnji odmor mališana iz Sente i okoline obogaćuje sportski kamp u organizaciji lokalnog kajakaškog kluba „Tisin cvet". Ovo im je već peti dnevni kamp u poslednje dve godine.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U kampu koji je integrisan sa slobodnim aktivnostima na kopnu, ne može da izostane ni igra bova koja razvija veštine koordinacije i spretnosti. David Ermenji iz Ade, koji brilira i u plivanju, prvi put je ovde: „Volim vožnju kajakom jer sam to video od oca i on me je naučio, i posle sam došao ovde."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na dnevnim aktivnostima koje su usmerene na sportove na vodi, članovi uzrasta od 10-14 godina mogu da prošire svoje znanje i kondiciju, kako devojčice tako i dečaci. Ana Kolarski iz Bačkog Petrovog Sela došla je ovde na poziv drugarice: „Prvi put sam ovde u kampu i do sada je bilo paukovog fudbala, naučila sam da vozim kajak i to mi je bilo jako dobro. Naučila sam jedan po jedan, mogla sam i sama da vozim kajak, i naučila sam da balansiram."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U ovogodišnjem drugom kampu Kajakaškog kluba „Tisin cvet" radionice se održavaju četiri dana sa dvadeset osoba.

Arpad Vartuš, trener omladinaca, Kajakaški klub „Tisin cvet", Senta: „Smatramo ovaj kamp veoma važnim, jer se deca ovde uvode u novu sredinu, druže se ovde u kampu, malo ih istrgnemo iz svakodnevnice, od ekrana računara i telefona. Vraćamo ih u igrivo okruženje u stvarnom svetu. Mnogo ih vole, jer je primetno da mnogima nedostaje igranje napolju, u prirodi".

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pod nadzorom trenera, mladi mogu da isprobaju niz opreme, poput kajaka, kanua, supa.

sport
Sportski kamp
Senta

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.