Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Budućnost je u regenerativnoj poljoprivredi

2022.11.19
10:13
2022.11.19
16:57
Forrás
Pannon RTV
Populacija na planeti Zemlji je ove nedelje dostigla cifru od osam milijardi stanovnika, a očekuje se da će broj stanovnika za 15 godina narasti na devet milijardi.

Društvo stvaralaca i inovatora “INOVA” iz Bečeja je u petak u Spomen kući braće Tan održalo predavanje o upravljanju prirodnim resursima pod naslovom “Haos u svetu, smeće u glavama”. Zainteresovani su mogli da čuju i o regenerativnoj poljoprivredi.

Ištvan Gilvazi, Društvo stvaralaca i inovatora “INOVA”, Bečej: „Problem je uglavnom u poljoprivredi, jer smo uništili našu zemlju, odnosno plodni sloj tla, a sadržaj humusa je sada ispod 3 posto. Da bi se to vratilo, jedino rešenje je regenerativna poljoprivreda, koja bi obnovila plodnost tla. To je ono na šta bi se trebalo fokusirati, to se može raditi u malom obimu, čak i u maloj bašti, ali na isti način veliki proizvođači mogu da izvrše obradu zemlje bez oranja i veštačkog đubriva."

poljopivreda
planeta

Najnovije

14:04

Pojeftinilo veštačko đubrivo

Veštačko đubrivo, koje je nezamenljivo za useve, tokom jeseni je koštalo 110 dinara, sada se može kupiti i za 90 dinara. Poljoprivrednici su zadovoljni zbog pada cene, ali kažu da je i pored pojeftinjenja, ta cena i dalje visoka.
11:07, Frissítve: 11:15

Borba Anite Pager da ponovo prohoda

Anita Pager, 26-godišnja devojka iz Mužlje, usled nesreće je pre pet godina ostala nepokretna. U pomoć joj je pritekla Fondacija “Budi Human” kampanjom prikupljanja sredstava za njenu operaciju na Tajlandu. Do maja treba prikupiti 16 miliona dinara.
11:46

Poskupeli dizel i benzin

Litar evrodizela će od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama koštati maksimalno 200, a benzina evropremijum BMB 95 najviše 170 dinara, saznaje RTS.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Penzioneri, pažnja!

PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000