Ugrás a tartalomra
Pixabay

Čestice plastike u vodama Mađarske

2020-03-24
22:42
2020-03-24
22:55
Forrás
MTI
Evropa se svake godine bori sa količinom između 25 i 26 tona plastičnog otpada. Značajan deo toga, dospeva u prirodne eko-sisteme, u vodu i izaziva sve veću štetu.

Stručnjaci su na tačkama za uzorkovanje u slivu Dunava i Tise kontrolisali koncentraciju plastičnih materija. Na osnovu ispitivanja uzoraka može se reći da je u reci Ipolj zabeleženo najniže, a u Dunavu najviše prisustvo čestica mikroplastike. Ispitivanja su osvetlila i podatak da je u najvećoj količini prisutna industrijska, plastika značajno kraćeg životnog ciklusa, odnosno polietilen, čestice polipropilena i polistirola.

plastika
Mađarska
voda

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.