Ugrás a tartalomra

Četvorodnevni program povodom obeležavanja Dana opštine Kanjiža

2023.10.16
13:09
2023.10.16
15:57
Forrás
Pannon RTV
U okviru programa će biti objavljeni rezultati konkursa raspisanog povodom Dana opštine, biće organizovana šetnja posvećenja lokalnoj istoriji, a održaće se i predstava.

Lokalna samouprava opštine Kanjiža obeležava Dan opštine sa četvorodnevnim programom, koji će se održati između 18. i 21. oktobra. U petak će biti organizovano uručivanje opštinskih priznanja, biće održan komemorativni skup, a zatim će u Galeriji „Dobo Tihamer” biti otvorena izložba pod nazivom „Svetlom ispisana Kanjiža, Sto godina istorije opštine Kanjiža u ogledalu razglednica”. Od 18 časova koncert će održati hor „Viva Vox”. Program se nastavlja u subotu, održavanjem XIV. Međunarodnog memorijalnog turnira u rvanju „Čaba Ferenc”.

Livia Vranić Varadi, osoba zadužena za protokol i informisanje, Kanjiža: „I ove godine se na takmičenju očekuje učešće oko 400 takmičara iz 10 različitih zemalja, a predsednik takmičenja je Rudolf Rekecki. Ulaz je i ovoga puta besplatan, organizatori sve srdačno očekuju. Za 21. oktobar uveče pripremamo još jednu poslasticu za ljubitelje muzike. Napomenula sam već da serija programa počinje obeležavanjem jednog jubileja, 40 godina rada Atletskog kluba, a završava se sa jednim drugih jubilejom, naime Udruženje ljubitelja harmonike iz Kanjiže postoji 50 godina, obeležava dakle pola veka postojanja. U čast tih pola veka postojanja, Udruženje ljubitelja harmonike priprema jedan svečani koncert.”

Kanjiža
Dan opštine

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije