Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

"Cim gas" poklonio knjige učenicima mehatronike

2018.09.17
20:59
Forrás
Pannon RTV
Subotička firma „Cim gas" poklonila je stručne knjige učenicima mehatronike Tehničke škole i upriličila zanimljivo predavanje.

Iz subotičke Tehničke škole „Ivan Sarić" je 24 učenika mehatronike na srpskom i isto toliko na mađarskom nastavnom jeziku u sedištu firme „Cim Gas" danas primilo stručne knjige koje im je ova firma namenila. Mladima je upriličeno i predavanje, a događaj je uveličao i autor knjiga Martin Bogner, univerzitetski profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Cilj ove inicijative je bio i da učenici završnih razreda upoznaju ovu firmu i budu podstaknuti na ostanak i zapošljavanje. Direktor „Cim gasa" Čaba Kern je rekao da od ranije sarađuju sa Tehničkom školom i da učenici dolaze na nedeljoj bazi na praktičnu nastavu te da im je mogućnost zapošljavanja otvorena.

"Cim gas" namerava da sledećeg meseca upriliči sličnu akciju u Visokoj tehničkoj školi u Subotici.

knjige
mehatronika
poklon
Subotica

Najnovije

14:17, Frissítve: 17:05

Srbija može da koristi mađarska skladišta gasa

Srbija će imati mogućnost da koristi mađarska skladišta prirodnog gasa, kako bi se pripremila za zimu – dogovor o tome su u Budimpešti postigli ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.
18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.