Ugrás a tartalomra

"Cim gas" poklonio knjige učenicima mehatronike

2018.09.17
20:59
Forrás
Pannon RTV
Subotička firma „Cim gas" poklonila je stručne knjige učenicima mehatronike Tehničke škole i upriličila zanimljivo predavanje.

Iz subotičke Tehničke škole „Ivan Sarić" je 24 učenika mehatronike na srpskom i isto toliko na mađarskom nastavnom jeziku u sedištu firme „Cim Gas" danas primilo stručne knjige koje im je ova firma namenila. Mladima je upriličeno i predavanje, a događaj je uveličao i autor knjiga Martin Bogner, univerzitetski profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Cilj ove inicijative je bio i da učenici završnih razreda upoznaju ovu firmu i budu podstaknuti na ostanak i zapošljavanje. Direktor „Cim gasa" Čaba Kern je rekao da od ranije sarađuju sa Tehničkom školom i da učenici dolaze na nedeljoj bazi na praktičnu nastavu te da im je mogućnost zapošljavanja otvorena.

"Cim gas" namerava da sledećeg meseca upriliči sličnu akciju u Visokoj tehničkoj školi u Subotici.

knjige
mehatronika
poklon
Subotica

Najnovije

15:13, Frissítve: 15:27

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.