Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Civilno društvo „Pax Romana" danas održalo duhovni dan

2019-12-14
16:06
2019-12-14
16:13
Forrás
Pannon RTV
Dom zajednice „Marton Aron" na Kelebiji ponovo je bio ispunjen vernicima. Okupljanje je sadržalo tri predavanja, koje je održao župnik Gabor Hefler, iz Mađarske.

Nakon toga, vernici su mogli da prisustvuju misi. Čaba Paško, župnik na Kelebiji smatra da je važno da se u predbožičnom periodu ljudi pripreme, da se pročiste na ovakvim i sličnim okupljanjima.

„U ovakvim situacijama obično izaberemo određenu temu koja nas usaglašava sa božićem. Danas je to liturgija. Liturgija sadrži mnogo simbola, puna je gestova, pokreta koji imaju dublje značenje, osim onoga što čovek na površini vidi. Najveći deo naših vernika to i zna, oseća, ali smo produbili sadržaj ovog sistema simbola, to je uvek moguće, kao i vratiti im se svakih nekoliko godina" kaže Čaba Paško, župnik, Kelebija.

duhovni dan

Slične vesti

Najnovije

20:17

Berza odeće u Gornjem Bregu

Drugi put je održana besplatna zimska berza odeće u velikoj sali Zadružnog doma u Gornjem Bregu. Akciju, za kojom je bilo ogromno interesovanje, organizovao je lokalni Volonterski centar.
18:41, Frissítve: 18:55

Brže do duplikata pasoša

Neće biti potrebno objavljivanje  u "Službenom glasniku" i poništavanje izgubljenog  ili ukradenog pasoša. Dovoljno je oglašavanje na sajtu MUP- a.

Najčitanije

Zapalila se kuća u Novom Kneževcu

Pretpostavlja se da su migranti prouzrokovali požar u kući u Novom Kneževcu. Reč je o napuštenom objektu na putu koji vodi prema Đali.