Ugrás a tartalomra
Tanjug

Covid-19: stanje u subotu, 21.marta 2020.g. u 18:00h, proširuje se policijski čas

2020-03-21
19:40
2020-03-21
19:48
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji su u subotu 21. marta do 18 sati, registrovana 22 nova slučaja zaraze virusom ali niko nema komplikacije, njih 17 je zadržano na bolničkom lečenju, a petoro je u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo zdarvlja je saopštilo da je do subote popodne ukupno u Srbiji kod 171 lica potvrđen virus nakon testiranja 672 lica.

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić je na redovnoj konferenciji za štampu saopštio da će Vladi predložiti da se od narednog dana, 22. marta uvedu nove, teške i dodao je, drastične mere da bi se zaštitili životi sprečavanjem širenja zaraze. Proširuje se period zabrane kreetanja  pa će policijski čas počinjati u 17 sati i trajaće ukupno 12 sati, do 5 sati ujutru — rekao je Vučić.

Predsednik  Vučić je najavio da će u apoteke uskoro dobiti maske u milionskom tiražu, sredstva za dezinfekciju i druga zaštitna srtedstva. Najavio je i pristizanje  takozvanih transportnih — mobilnih mašina za ventilaciju za pružanje pomoći u prevozu kao i nabavku novih stacionarnih raspiratora.

Iza nas je najteži dan za Srbiju —konstatovao je Vučić i naglasio da postoji odlučnost da se i nakon proširivanja policijskog časa dodatno pooštrava ograničenje kretanja ukoliko građani ne budu poštovali ograničenje.

Kao alarmantni i upozoravajuću činjenicu naveo je podatak da su u subotu u jednom danu samo do 18 sati u Italiji umrla 793 lica.

koronavirus
Srbija
Aleksandar Vučić

Slične vesti

Najnovije

Népszerű

Najčitanije

Preminuo Tibor Sarapka

Vest o smrti jednog od najznačajnijih mađarskih vajara u Vojvodini objavilo je Dečje pozorište u Subotici. Tibor Sarapka imao je 57 godina.