Ugrás a tartalomra
lidl.rs

Crveni krst dnevno pripremi 1.200 kuvanih obroka

2022.12.06
13:40
Forrás
Panon RTV
Za socijalno ugrožene subotička organizacija Crvenog krsta pripremi dnevno 1.200 kuvanih obroka, ali još između 600 i 700 osoba čeka da uđe u program narodne kuhinje.

Do 11. decembra traje zajednička akcija Crvenog krsta Srbije i kompanije Lidl u okviru koje građani mogu trajne namirnice da odlože na blagajnama trgovina. Ove namirnice Crveni krst će krajem meseca podeliti socijalno ugroženim osobama, rekao je Miodrag Varo, gostujući u programu Subotičkog mađarskog radija.
Koordinator narodne kuhinje subotičke organizacije Crvenog krsta dodaje da pripremaju i božićne paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Potrebno je sakupiti 250 paketića i nedostaje još 50 paketa. Očekuju da im se na telefonski broj 621-101 jave ne samo donatori, već i volonteri.

Povodom prihvatilišta, saradnik Crvenog krsta kaže da je u toku obnova novog mesta za najviše 10 korisnika, ali da će uređenje biti mnogo savremenije i udobnije za korisnike. „Naglasak je na tome da kada građani odu u kupovinu, neku sitnicu, neku trajnu životnu namirnicu, kao što su testenine, brašno, ulje, i slično, mogu da doniraju Crvenom krstu koji će od toga sačiniti pakete. To će krajem decembra biti podeljeno onim građanima koji nisu na listi za socijalna davanja, ili se ne vide u sistemu, ili imaju niske penzije, ili je reč o velikim porodicama.“

Crveni Krst
obrok

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.