Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Crveni krst Subotica delio pakete

2021.10.15
20:25
Forrás
Pannon RTV
Crveni krst Subotica je delio pakete hrane i higijene. Organizacija Crvenog krsta je sada podržala socijalno najugroženije paketima u vrednosti od oko četiri miliona dinara, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.
Pannon RTV/Szalai Adrián

U subotu je Svetski dan hrane, a u nedelju Svetski dan borbe protiv siromaštva. S tim u vezi, Crveni krst u Subotici je podelio najugroženijima pakete hrane i sredstva za higijenu.

Robert Kemiveš: „Ovaj paket je zaista zlata vredan. Ili čak i više. Nije moguće rečima izraziti koliko nam ovo vredi. Konzervirana hrana i sve ostalo. Kad tokom leta, dva meseca nema kuvanog obroka, barem da daju konzerve, a ne brašno, nego da stvarno ima šta da jede osoba koja ne zna kuvati. Barem bi to mogao da jede."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta u Subotici, je rekao da su sada pripremili 642 paketa koji su distribuirani na tri lokacije u gradu.

"Kao i prethodnih godina, i ove godine smo organizovali, u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i Međunarodnog dana hrane, podelu paketa hrane i sredstva za higijenu za socijalno najugroženije sugrađane, a koje je obezbedila lokalna samouprava."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Pomoć najugroženijima je sada pružena u iznosu od oko četiri miliona dinara, što znači dve hiljade paketa hrane i tri stotine paketa sredstava za higijenu.

Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva: „Kroz budžet grada i direktne podrške, nastojimo da pružimo maksimalnu podršku našim najugroženijim sugrađanima. Što se tiče paketa hrane i higijene, u pitanju je ukupno 2300 paketa. Od toga dve hiljade paketa hrane i 300 higijenskih paketa."

Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, je dodao kako će podela donacija trajati do februara, u unapred najavljenim terminima.

Subotica
Ilija Đukanović
Siniša Trajković
Crveni krst

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.