Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Cveće i ukrasno drveće u centru Subotice

2021.10.27
15:33
2021.10.27
16:10
Forrás
Panon RTV
Počeo je trodnevni vašar cveća.

Pored cveća koje je popularno u jesen, posetioce u centru grada čekaju i ukrasno drveće, kaktusi, ali i proizvodi od keramike.

Centar Subotice je sav u cveću, počeo je naime jesenji sajam cveća. Izlagači su došli iz raznih krajeva zemlje.

Dragan Stanojčić, uzgajivač bilja, Vrnjačka Banja: „Imamo široku ponudu ovih biljaka, postoji nekoliko vrsta japanskog javora, uključujući crveni, reckani i lepezasti javor. Pored toga, postoje i druge vrste, dvadesetak vrsta javora, ukrasne vrbe, odnosno japanska vrba koja visi prema dole."

Panon RTV

Nora Katona iz Malog Iđoša i njena porodica uzgajaju ruže više od 40 godina. Na vašar je donela i ukrasno drveće, borove, tuje, saksijsko cveće, kao i ikebane.

„Jesenja sadnja je mnogo bolja. Dakle, ako je tokom noći malo hladnije vreme, to ne smeta biljci, minus jedan-dva stepena u ovo vreme. Mnogo je bolje saditi u jesen nego u proleće. Biljka ima mnogo više vremena da se prim ii na proleće mnogo bolje može da krene, jer je tada biljka, bilo da je to ruža ili tuja, već na svom mestu."

Na jesenji sajam cveća došao je 31 izlagač.

Panon RTV

Dušan Kontić, organizator: „Mogu samo da se zahvalim izlagačima koji su jutros došli, jer je temperature bila minus tri stepena, što nije baš dobro za cveće, i to dokazuje da je ova roba prava. Izlagači su došli iz Vranja, Vrnjačke Banje, Jagodine, Novog Sada i Horgoša."

Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika: „Subotica je jedan od najlepših gradova u Srbiji. Zato i podržavamo ovakve manifestacije, jer izložba cveća koju danas možemo da vidimo, zaista samo čini naš grad još lepšim."

Jesenji sajam cveća otvoren je od osam ujutru do šest popodne, sve do subote.

cveće
Subotica

Slične vesti

Najnovije

15:35

Čak i mala sitnica znači mnogo

Humanitarno prikupljanje sredstava i akcije pred praznike počele su i u Subotici. Organizacije koje su u to uključene, pokušavaju da pomognu socijalno ugroženim građanima tokom čitave godine, ali najaktivniji period je kraj godine.

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.