Ugrás a tartalomra

Da li će u fudbalu biti uveden i plavi karton?

2024.02.27
16:25
Forrás
MTI, M4sport
Nova sankcija podrazumevala bi vremensku kaznu.

U subotu će biti doneta odluka da li će u fudbalu biti uvedena vremenska kazna koju sa sobom nosi plavi karton. Prema autorima ove ideje, plavi karton bio bi prelaz između žutog i crvenog kartona. Dva plava kartona isto tako bi vredela kao dva žuta, kao što bi jedan žuti i jedan plavi, doveo do crvenog kartona. Međunarodni bord IFAB koji donosi pravila ima osam članova: predstavnike engleskog, škotskog, velškog i severnoirskog saveza, dalje četiri delegata daje međuanrodni savez FIFA. Za donošenje odluke potrebna je većina, te svetska organizacija može da spreči odluke koje se nikome ne dopadaju.

Na sadašnjoj sednici članovi neće doneti odluku o uvođenju plavog kartona, već samo o tome da li da se testira tokom jedne sezone. Engleski savez je već preporučio da tokom mečeva u kupu po prvi put probaju ovu novinu. Jirgen Kop, trener Liverpula je izneo stav da uvođenje plavog kartona može da pokrene brojne rasprave. Luc Mihael Frolih, vođa igrača u nemačkom savezu smatram da plavi karton može doneti pozitivne promene, jer sudije će u rukama imati još jedno sredstvo u slučajevima kada se ne može sa sigurnošću od sto odsto navesti neku nepravilnost.

plavi karton
fudbal
nogomet

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.