Ugrás a tartalomra

Dan ružičastih majica

2024.02.28
16:01
2024.02.28
16:50
Forrás
Pannon RTV
U osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici obeležen je međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica održava se svake godine poslednje srede u februaru.

Nastupom školskog hora u subotičkoj osnovnoj školi „Jovan Mikić“ započelo je obeležavanje međunarodnog Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Tim povodom obrazovna ustanova raspisala je konkurs „Slušajmo ušima, gledajmo očima, srcem osetimo drugog!“ 

Hana Halaši iz sedmog razreda prihvatila je da vodi program: „Tema je bila „Čujem te, vidim, osetim te“. Na to su škole slale recimo crteže, plakate ili kratke filmove.“

Tiana Šebek Čaki nije nastupila ali je rado na ovaj dan obukla ružičastu majicu.

„Mislim da je jako važno da ne povređujemo jedni druge.“

Cilj škole je da učini najviše moguće u smislu sprečavanja vršnjačkog nasilja – rekla je Marija Milodanović. Direktorica osnovne škole „Jovan Mikić“ naglasila je da je Dan ružičastih majica samo jedna od brojnih aktivnosti.

„Na ovaj dan, što je još važnije, podsećamo decu na to da je važno da budu empatični, da razumeju osobe oko sebe, i da međusobne konflikte empatično rešavaju, sa razumevanjem i racionalno, bez upotrebe bilo kakve sile, bilo da je u vidu fizičke, psihičke, ili bilo kom drugom obliku.“

Na poziv su se javile osnovne škole sa teritorije grada Subotice. Na proglašenju rezultata najboljima su podeljene nagrade i pokloni.

Dan ružičastih majica
Osnovna škola „Jovan Mikić”
Subotica
borba protiv vršnjačkog nasilja

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.