Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Danas bez gužvi na srpsko-mađarskoj granici

2019-11-11
20:36
Forrás
Pannon RTV
Na srpskoj strani graničnog prelazg Horgoš-Reske na autoputu u ponedeljak rano popodne u oba smera se brzo odvijao prolazak putničkih vozila.

Automobili su puštani u dve kolone u kojima je bilo najviše po desetak vozila.  Na osnovu informacija sa društvenih mreža, oni koji iz Mađarske žele da otputuju za Srbiju moraju da čekaju i nekoliko časova na graničnom prelazu.

Brzim tempom su prolazila putnička vozila prema Mađarskoj na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu. Ni oni koji su želeli da uđu u Srbiju nisu čekali duže, već za nekoliko minuta automobili su prelazili iz Mađarske za Srbiju.

Porodica Vančai iz Budakesa vikend je provela u obilasku Golubačke tvrđave. U petak su čekali dosta dugo. U ponedeljak rano popodne glatko su prošli granični prelaz Horgoš-Reske na autoputu: „Kada smo išli, odnosno dolazili u petak, onda je bila dugačka kolona. Sporo smo napredovali. Sada je dobro. Kada smo došli u Srbiju, pola sata smo čekali."

Teretna vozila u ponedeljak popodne stajala su u dugom redu. Red je vijugao i dalje od benzinske pumpe u blizini graničnog prelaza Horgoš-Reske. Milan Zarić iz Novog Kneževca nosi robu za Slovačku: „Čekam od jutros od devet sat. Biću tu još najmanje tri sata. Uglavnom na povratku brže prođem, nekad i za četiri-pet sati prođem obe granice. Jedino je izlazak problematičan."

Nadležni kažu da zbog državnog praznika u Srbiji u ponedeljak uveče očekuju intenzivan saobraćaj na srpsko-mađarskoj granici.

„Tokom proteklog vikenda bio je intenzivan saobraćaj. Na izlasku rad se odvijao u četiri trake, ukupno je prošlo 35 hiljada putnika, i oko sedam hiljada vozila, blizu 400 autobusa i 1430 teretnih vozila" kaže Draženko Tomić, pomoćnik komandira Granične policije na Horgošu.

Državni službenici kažu da za božićne i novogodišnje praznike računaju na veće gužve. Prošle godine je blizu 11 miliona putnika koristilo granični prelaz Horgoš-Reske. Upozoravaju da se pre polaska na put informišemo o stanju na granici.

granica
granični prelaz
Horgoš-Reske

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.