Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Danas je prvi dan Nove godine prema julijanskom kalendaru

2022.01.14
13:22
2022.01.14
16:02
Forrás
Pannon RTV
Zbog aktuelne epidemiološke situacije, u Srbiji su proslave na otvorenom izostale, ali je ponoćna liturgija povodom doček pravoslavne Nove godine održana u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Na bdenju su vernici zahvalili Bogu za sve što je dao u staroj godini i pomolili se da im pomogne i u Novoj godini.

Prvi dan pravoslavne Nove godine naziva se i Mali Božić, pošto se na današnji dan završavaju proslave vezane za Božić.

nova godina
julijanski kalendar

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.