Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Danas je Uskrs, najveći hrišćanski praznik

2021.04.04
16:28
2021.04.04
19:20
Forrás
Pannon RTV
Danas obeležavamo praznik Hristovog vaskrsnuća.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Prema spisima, Isus se vratio na zemlju trećeg dana nakon pokopa i ostao je na ovozemaljskom svetu još četrdeset dana. Prema zapisima, njegovim vaskrsnućem čovečanstvo u crkvenoj godini očekuje berićetan period, koji traje do Duhova.

Tim povodom je u crkvi svetog Pavla u Kanjiži takođe održana svečana sveta misa.

Mala crkva u Kanjiži puna je vernika. U porodici Juliane Konc ovaj crkveni praznik ima dugu tradiciju, pa zato redovno posećuju svečane mise.

„Naravno, uvek dolazimo na nedeljnu misu za Uskrs, baš kao i svake nedelje. To uključuje, da je porodica na okupu. Svako ko može okuplja se na ovaj praznik. Obično se ovde okupljamo kod nas i jedemo tradicionalnu uskršnju hranu. "

Pannon RTV/Molnár Ádám

Na svečanoj svetoj misi je poručeno da Veliki petak pre Uskrsa simbolizuje patnju, smrt, tugu, teškoće, što je takođe prisutno u svakodnevnom životu.

„Važno je videti da Veliki petak ne traje večno. Moramo dopustiti da uskršnja radost prožima naša srca, da se odmaramo u radosti koju nam Bog daje vaskrsnućem Isusovim. " rekao je Laslo Mago, sveštenik, crkva sv. Pavla, Kanjiža.

Sveštenik je dodao da Isusovim raspećem nije spašen svet od patnje, već su iskupljeni gresi svih ljudi i Isus je svojim vaskrsnućem izborio pobedu nad smrću.

Kanjiža
Uskrs

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.