Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Danas mirniji rezultati širenja zaraze

2020-03-30
15:39
2020-03-30
15:44
Forrás
Pannon RTV
U ponedeljak 30. marta 44 novozaražena nakon 622 testa za poslednja 24 sata.

Opadanje broja zaraženih koji se otkriveni u poslednja dva dana je dobar znak ali povećava se broj ljudi na raspiratoru i uz 16 preminulih, podaci govore da trpimo posledice širenje zaraze u prvim nedeljama ali sve u svemu  današnji rezultat daje nadu i dan po dan "gazimo" ka glavnom cilju - obuzdavanju epidemije. To je suština komentara koji je doktor Predrag Kon izrekao na konferenciji za štampu u 15 sati.

Prema rezultatima koje je Ministarstvo zdravlja objavilo sa presekom u 9 sati na respiratoru su bile 62 osobe, na bolničkom lečenju 540 pacijenata i 33 lica su u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, ukupno 785 pozitivnih lica nakon testiranja 3084 lica za 23 dana epidemije.

Statistika danas pokazuje najveći pad broja zaraženih u grupi testiranih, svega 7 odsto, što znači da je tek svaki 14. testiran za poslednja 24 sata bio pozitivan na corona virus dok je juče  taj procenat bio veći 21,8 odsto odakle sledi da je približno svaki peti imao zarazu virusom u grupi testiranih. Ohrabrujuće je da je juče takođe bio znatno niži broj novozaraženih u odnosu na subotu i to za desetak procenata što ukazuje na dobar tzrend ali je to još uvek kratki rok koji je moguće posmatrati. Drugi ohrabrujući znak dolazi otuda što trend zaraženih opada istovremeno dok se povećava broj dnevno testiranih.

Broj umrlih povećan je sa trinaest na 16 jer su za poslednja 24 sata preminula još 3 lica.

Srbija
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.