Ugrás a tartalomra

Danas počinje primena penzionerskih kartica

2023.10.01
08:12
2023.10.01
08:20
Forrás
RTS
Počinje primena penzionerskih kartica, što treba da omogući direktno povećanje životnog standarda najstarijim građanima. Od danas i najavljeno povećanja penzija od 5,5 odsto.

Penzionerske kartice će omogućiti pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da se za penzionerske kartice prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana. To će im omogućiti da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

Pored popusta, oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili uslugu.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijalama fonda ili pošta širom Srbije.

Prijava za kartice počela je 15. marta, a veliki broj preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

Danas na Međunarodni dan starih osoba, počinje i povećanje penzija od 5,5 odsto, a sledeće je 1. januara.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se ispunjavaju obećanja koja su data.

"Obećanje koje smo dali na takav način ispunjavamo. Za naše najstarije penzionere od prvog januara dodatno povećanje sledi od 14,8 odsto, tako kada pogledamo prošlu i ovu godinu ukupno povećanje penzija u Srbiji biće preko 56 odsto, dakle daleko iznad bilo kakvog nivoa inflacije", rekao je Mali.

penzionerska kartica
penzioner

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.