Ugrás a tartalomra
kenyér
Pannon RTV

Danas se otvara Ulica mađarskih ukusa

2019-08-18
11:31
Forrás
MTI
Kao prateći događaj svečanosti 20. avgusta, Ulica mađarskih ukusa danas deseti put otvara svoja vrata kod bazara Varkert u Budimpešti i trajaće do utorka.

Ove godine naglasak je na predstavljanju raznolikosti narodne gastronomije u Karpatskom besenu. U ponudi će biti tradicionalna, pomalo zaboravljena jela iz Vojvodine, Erdelja, Ukrajine, Slovačke i Mađarske. Organizatori su spremili specijalitete i za ljubitelje laganijih ukusa. Ulica Mađarskih ukusa nudi degustaciju torte Mađarske, torte Mađarske bez šećera i hleb Dana Svetog Ištvana. Tokom trodnevne manifestacije ispred bazara Varkert organizovaće se dečji programi i koncerti, nastupaće Deak Bill Gyula, bendovi Hooligans, Beatrice i Csik Zenekar.

Budimpešta
Ulica mađarskih ukusa
Sveti Ištvan
20. avgust

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.