Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Dani Bačke Topole počeli svečanom dodelom nagrada

2021.09.09
17:10
2021.09.09
17:16
Forrás
Pannon RTV
Od danas, pa u narednih deset dana proslavljaju se Dani Opštine Bačka Topola. Na svečanoj sednici Skupštine opštine uručene su nagrade Pro Urbe, plakete opštine i zahvalnice predsednika opštine.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Najvažnije nagrade ovog grada tradicionalno se uručuju na svečanoj sednici Skupštine opštine.

Jedan od tri dobitnika je i Borbala Vaš Boršodi, penzionisana nastavnica mađarskog jezika, koja je 20 godina vodila Radionicu umetničkog govora „Aurora".

„Iz perspektive svih ovih godina znači mi zaista mnogo, jer sam već dobijala razne nagrade, a priznanje od strane grada predstavlja ova nagrada. Na kraju krajeva, mnogo sam vremena provela ovde u ovom gradu, mnogo godina. Od 1971. godine mi je ovo dom, zaista me dirnulo."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Župnik Ferenc Fazekaš služio je 23 godine u Crkvi Pohođenje Blažene Device Marija u Bačkoj Topoli. Kao priznanje za svoj rad dobio je nagradu za grad.

„Doživeo sam ovde mnogo lepih stvari sa svojim dragim vernicima i sa drugim stanovnicima, meštanima grada. Zasigurno sam ovu nagradu dobio u znak zahvalnosti. Ne smatram da sam učinio neku veliku stvar, ali ipak sam zahvalan što su na ovaj način izrazili svoju zahvalnost, prvom čoveku Bačke Topole i ljudima koji su mi poklonili ovu nagradu."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Željko Samardžić Panonac je pevač i kompozitor sa korenima iz Bačke Topole, a njegova dela karakteriše višeglasje.

„Kao nekome ko je rodom iz Bačke Topole, najprestižnije opštinsko priznanje Bačke Topole je jedinstveno i neprocenjivo. To je jednostavno Božji blagoslov, nagradu doživljavam kao najveće priznanje u mom životu, za postignute rezultate u ovoj oblasti sa kojom se bavim."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Dani Opštine BačkaTopola traju 10 dana, u okviru kojih sve meštane i posetioce dočekuju sa brojnim, raznovrsnim programima.

Adrijan Satmari, predsednik Opštine Bačka Topola: „Dani opštine Bačka Topola danas su zvanično počeli, i trajaće do 19-og. Pripremili smo mnogo različitih, šarenih i sadržajnih programa i nadam se da će svi pronaći program koji im je najpovoljniji i najsimpatičniji, i da ćemo tokom svakog programa imati mnogo posetilaca."

Na svečanoj sednici Skupštine opštine uručene su plakete i zahvalnice predsednika Opštine.

Dani Bačke Topole
Bačka Topola
dodela
nagrada

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.