Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Dani otvorenih vrata u Gimnaziji „Svetozar Marković” u Subotici

2023.02.07
13:21
2023.02.07
16:01
Forrás
Pannon RTV
Budući gimnazijalci mogu da posete ovu školu od 6. do 10. februara, i tom prilikom mogu da steknu uvid u sam tok nastave. Pored toga mogu da obiđu školsku biblioteku, salu za fizičko i svečanu dvoranu, i da na taj osete delić srednjoškolskog života.

Tokom posete školi, učenici osmog razreda mogu da steknu uvid u rad same ustanove, odnosno mogu da se upoznaju i druže sa učenicima i profesorima škole.

Regina Mora, profesor, Gimnazija „Svetozar Marković”: „Pored uobičajene nastave, osmacima organizujemo i vannastavne aktivnosti. Imali smo jedan kviz, a bila je i podela nagrada za osmake. Sada smo za ovu nedelju, između 6. i 10.februara, planirali da prisustvuju časovima, da osmaci mogu da dođu na časove i da zajedno sa srednjoškolcima uživaju u prednostima i manama nastave.”

U gimnaziji će biti otvorena tri odeljenja na mađarskom jeziku: prirodno-matematički i društveno-jezički smer, a od ove godine škola se proširuje i sa novim informatičkim odeljenjem. Akoš Bažo smatra da bi gimnazija bila savršeno mesto za njegovo dalje obrazovanje. „Želim da nastavim svoje školovanje, odnosno želim da idem na fakultet i ovo bi za mene bila savršena škola. Želeo bih da se prijavim na smer prirodno-matematički smer, jer me zanimaju matematika i fizika.”

Jazmin Palfi, učenica trećeg razreda: „Volim da idem u ovu školu jer ovde profesori ne drže samo nastavu, već i vaspitaju đake. Veoma su direktni i ljubazni i pomažu u svemu što mogu.”

U ovoj ustanovi se od 6. do 10. februara održavaju Dani otvorenih vrata, tokom kojih mladi mogu pobliže da se upoznaju sa radom same škole.

Svetozar Marković
gimnazija
Subotica

Slične vesti

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:15

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.

U Kanjiži ukradene košnice

Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.