Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Dani pčelarstva u Subotici

2021.09.24
15:05
2021.09.24
16:28
Forrás
Pannon RTV
Zainteresovane očekuje, osim mednih specijaliteta, i kozmetika i sveće.

Med, saće, propolis, medovina, medovača. Između ostalog, sve ovo se može naći u ponudi na 24. Danima pčelarstva u Subotici, koji očekuje posetioce do nedelje na šetalištu pored plave fontane. Mogu se kupiti i kozmetika na bazi propolisa i meda.

Stojan Vulinović: „Meni pčelnji proizvodi služe kao konzervans i stabilizator. Zato u mojim kremama nema hemije, nema ničeg, samo onog prirodno. Sve radim i tinkture i ulja radim na hladno, tako da znači svi enzimi koji se nalaze u biljkama, plus dodajem još vosak, med, propolis, sve zavisi od namene."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Poznato je da med ima mnoge blagotvorne učinke na ljudski organizam pa nije ni čudo što stručnjaci preporučuju svakodnevnu konzumaciju zbog minerala i enzima koje sadrži. Međutim, u Vojvodini je sve manje površina pogodnih za pčele zbog hemikalija i insekticida koji se koriste u poljoprivredi, rekli su pčelari.

Eržebet Terek: "Pčele su vrlo osetljive male bube, moramo ih zaštititi, a drugi problem je da su parcele previše očišćene, što je korov za poljoprivrednike, to je za pčelare vredan cvet."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Pčelari su rekli da su i ove godine uspeli izvrcati većinu meda iz poljskog cveća, što košta 700 dinara po kilogramu, dok su za kilogram bagremovog i šumskog meda tražili 1.000 dinara.

Subotica
Pčelar
pčelari

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.