Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Davor Štefanek u Kanjiži razgovarao o razvojnim projektima u oblasti sporta

2020.11.26
19:33
Forrás
Pannon RTV
Nakon sastanka, predsednik Sportskog saveza Srbije i rukovodstvo Opštine obišli su i radove na izgradnji Vojvođanske rvačke akademije. Očekuje se da će sportski kompleks biti završen u avgustu 2021. godine.

Vojvođanska rvačka akademija bila je glavna tema razgovora u Gradskoj kući u Kanjiži – istaknuto je na konferenciji za novinare koja je održana nakon toga. Prema rečima Davora Štefaneka, radi se o jednom sjajnom projektu, koji u budućnosti mnogim novim talentima može pružiti odlične uslove za trening. Predsednik Sportskog saveza Srbije je dodao da je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom bilo reči i o drugim razvojnim projektima u oblasti sporta: „Mislim da govorimo o jednoj od svetlih tačaka u Kanjiži i sporta u Kanjiži. Po mom mišljenju, sportski turizam takođe može da procveta. Sportski savez Srbije će, naravno, nastaviti da sarađuje i da pomaže koliko god to budemo mogli. Izneli smo i neke ideje o projektima saveza, u smislu toga da šta sve pokrivamo. Mislim da će to biti prihvaćeno i da ćemo se 2021.godine više družiti."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Davor Štefanek je dodao da bi jednog dana voleo da vidi svog sada trogodišnjeg sina, kako trenira na Vojvođanskoj rvačkoj akademiji u Kanjiži. Prema mišljenju direktora, Zoltana Balinta, mladim talentima se moraju obezbediti savremeni uslovi, jer je to jedini način da se drži korak sa vrhunskom međunarodnom konkurencijom.

Zoltan Balint, direktor, Fondacija Vojvođanske rvačke akademije, Kanjiža: „Sa ovom akademijom želimo da podignemo nivo profesionalnog rada u rvanju na takav nivo da mladi talenti koji će biti spremni da žrtvuju svoje vreme imaju priliku da ostvare ozbiljne rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Nakon konferencije za novinare, učesnici su obišli radove na izgradnji Vojvođanske rvačke akademije. Radovi teku prema planu, trenutno se radi krovna konstrukcija. Očekuje se da će sportski kompleks biti završen u avgustu 2021. godine.

Davor Štefanek
Kanjiža
Vojvođanska rvačka akademija

Slične vesti

Najnovije

17:30, Frissítve: 17:47

Haj-tek škola u Bečeju

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Bečeju otvorena je savremena, digitalna učionica. Ova obrazovna ustanova je na konkursu „Haj-tek škola”, Grupacije „Mesaroš”, dobila sredstva u visini od 30 miliona forinti.
12:15, Frissítve: 17:02

Kabare u Čoki

Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.