Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Deca su sadila drveće u Svetićevu

2019-12-02
21:25
2019-12-03
13:56
Forrás
Pannon RTV
U Svetićevu je danas pre podne zasađeno sto sadnica drveća. U zajedničkoj akciji kulturno-umetničkog društva Mora Ištvan iz Kevija i lokalnih organizacija, učestvovala su i deca.

Držeći se za ruke, veselo. Tako su mališani iz vrtića i učenici nižih razreda u Svetićevu krenuli na sadnju drveća. Uz pomoć odraslih, posao je brzo napredovao.

Petra Nađ Meljkuti: „Iskopamo jamu u koju ćemo staviti drvo. Nakon toga smo sadnicu izvadili iz saksije i stavili na mesto. Na kraju smo je prekrili zemljom, malo smo je ugazili i drvo je gotovo."

Učenici su pored škole i kod kuće dobro naučili zašto je sadnja drveća važna. Edvin Holdoš, učenik Osnovne škole Temerkenj Ištvan, kaže da već zna da drveće čisti vazduh, ali je za njega takođe važno i da je drvo dobro za penjanje.

Kulturno-umetničko društvo Mora Ištvan iz Kevija i Savez vojvođanskih Mađara nedavno su pokrenuli program „Koliko stanovnika, toliko drveća". Pored sadnje drveća, projekat takođe ima važnu ulogu i u podizanju svesti dece o važnosti sadnje drveća - rekao je Atila Perpauer, predsednik Kulturno-umetničkog društva Mora Ištvan: "U proteklom periodu mnogo drveća se osušilo ili su ih posekli. To želimo da nadoknadimo. Mi smo seosko naselje i mislimo da je potrebno da se pošumljavanje obavi i u našem kraju."

Sadnja je počela u glavnim ulicama. Sadnice su najpre zasađene u ulicama 8.Oktobar i Verešmarti Mihalj.

Svetićevo
drvo
Kevi
Atila Perpauer

Slične vesti

Najnovije

21:39, Frissítve: 21:45

Dan opštine Ada

1835. godine gradu su dodelili dozvolu za održavanje slobodnog vašara, i kao rezultat toga, naselje i zanatska industrija su postigle ogroman napredak.

Najčitanije