Ugrás a tartalomra

Deda Mraz posetio decu u Beogradu

2023.12.07
10:12
2023.12.07
17:43
Forrás
Pannon RTV
Deci je poklonio voće i slatkiše, a deca su gosta iz Laponije, u „Kolegijum Hungarikum”-u, dočekala crtanjem, pevanjem i igrom.

Deca u „Kolegijum Hungarikum”-u u Beogradu bila su zaista radosna što će videti Deda Mraza. Iako belobradi u srpsku prestonicu obično stiže tek oko Nove godine, a ne 6. decembra, ovoga puta je napravio izuzetak, zbog mađarske dece koja žive u Beogradu, i tom prilikom im je doneo mnoge poslastice. Ni deca, međutim, nisu bila nespremna, sanke iz Laponije su dočekala sa recitacijama i pesmama.

„Deda Mraze, Deda Mraze, dragi Deda Mraze, hajde, hajde požuri, sva deca te čekaju.”

„Preko brda, preko brega i debelog snega, jure neke čudne sanke, srebrne i tanke. Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze,ne oklevaj, ne dremaj već poklone spremaj.”

„Stoji bor u šumi, u lepoj odeći, slavi, zima je, granje mu je puno snega, naduvao ga je Deda Mraz.”

Videvši dobar prijem, Deda Mraz je podelio poklone. U paketićima su bili slatkiši, voće i jedna ili dve manje igračke. Dok su sanke sa irvasima čekale na ulici, Deda Mraz se posle dugog putovanja u „Kolegijum Hungarikum”-u malo i odmorio.

„Jako sam se umorio, jer sam posetio veliki broj dece, ali i one starije. Došao sam iz Laponije, gde skoro stalno pada sneg, pa sam doneo malo snega i ovde.”

Do kraja svečanosti sa Deda Mrazom, sneg je u srpskoj prestonici stao, ali prema prognozama, neće proći mnogo vremena da sve ponovo prekrije beli sneg.

Deda Mraz
Beograd
Kolegijum Hungarikum

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.