Ugrás a tartalomra

Deli: EU ne treba da zadužuje buduće generacije

2023.01.31
18:09
2023.01.31
18:17
Forrás
Pannon RTV
Evropska unija ne može da postane dužnička zajednica, ne može da zadužuje buduće generacije – upozorio je Andor Deli, poslanik Fidesa u Evropskom parlamentu.

Komisija za finansije Evropskog parlamenta danas je raspravljala o svojoj diverzifikovanoj kreditnoj strategiji. Andor Deli je istakao da se proteklih nekoliko godina Evropa suočava sa izazovima koji su zahtevali inovativne metode i nova finansijska sredstva. Takav je bio i oporavak nakon krize izazvane pandemijom virusa korona. Međutim, kod izvora za oporavak može se konstatovati veliko kašnjenje u isplati – naglasio je poslanik. Deli je ukazao da su protekle dve godine, ali da je od 338 milijardi evra koji su na raspolaganju, isplaćeno svega 95 milijardi. U slučaju troškova, to je još manje, isplaćeno je 47 milijardi od mogućih 385 milijardi evra. Do sada 16 država članica osim predujma nije dobilo ni jedan izvor finansiranja, i a predujam nije dobilo još pet država članica. Andor Deli smatra da to stvara nejednake konkurentske uslove među nacionalnim privredama. Evropsku uniju na okupu treba da održe četiri osnovna načela, a ne dužničke obaveze –dodao je poslanik.

Andor Deli
EU
Evropska unija
Fides
Evropski parlament

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.