Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli: izveštaj EP na osnovu političkih i ideoloških stavova neosnovano osuđuje Srbiju

2021.03.25
19:37
2021.03.25
19:52
Forrás
Pannon RTV
Izveštaj koji je Evropski parlament prihvatio o Srbiji je pristrasan, preterano negativan a možemo reći i zlonameran tekst koji služi kao izgovor – izjavio je Andor Deli za Panon RTV.

Na plenarnoj sednici Evropskoj parlamenta danas je na dnevnom redu bio i izveštaj o Srbiji za 2019. i 2020. godinu. Andor Deli, poslanik FIDES-a poreklom iz Vojvodine u raspravi je istakao da ovogodišnji izveštaj Evropskog parlamenta po osnovu političkih i ideoloških stavova neosnovano tereti Srbiju, što nije u funkciji priključenja zemlje. Deli je dodao da je već nekoliko država članica Unije, među njima i Mađarska, iskusilo da se izveštaji EP koriste kao sredstvo političkog obračuna. Ukoliko se ovaj metod primenjuje protiv države  koja je kanidat za članostvo, to šalje veoma lošu poruku u smislu proširenja.

europarl.tv

Prema mišljenju Andora Delija u izveštaju se išlo do toga da smatraju da su upitni rezultati izbora u 2020. godini. Ne smatraju odgovarajućim aktuelni saziv republičkog parlamenta, što je uvredljivo za građane Srbije, uključujući  tu i one Mađare zahvaljujući čijim glasovima je Savez vojvođanskih Mađara više nego udvostručio broj zastupnika mađarskih interesa u parlamentu Srbije – istakao je Andor Deli.

„Kritika je izrečena zdravstvu Srbije, načinu na koji je tretirana epidemija, i na osnovu toga i pristupačnost vakcina, pri čemu dobro znamo da Srbija u odnosu na imunizaciju prednjači. Kritike potiču od poslanika, iz onih država kojima bi više vredelo da pre svega počiste oko svojih kuća, odnosno ove države daleko zaostaju za rezultatima Srbije. Dakle, ovo je veoma pristrasan, preterano negativan, a mislim da možemo da kažemo i da je Evropski parlament o Srbiji prihvatio tekst zlonamernog izveštaja koji služi kao izgovor.“

Stavove Andora Delija podržala je i poslanička grupa FIDES-HDNP-a.

 

Andor Deli
Fides-HDNP

Najnovije

15:33, Frissítve: 17:20

Bez cigarete – bar jedan dan

U Srbiji se od duvanskih proizvoda najviše koristi cigareta i svaki treći građanin svakodnevno puši. Zabrinjava da gotovo 16 odsto pušača dnevno popuši 20 i više cigareta. Svakog dana u našoj zemlji umre 44 lica od bolesti povezanih sa pušenjem.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.