Ugrás a tartalomra

Đerđ Nogradi: U Vojvodini mogu nastati “NO-GO zone”

2023.09.30
11:00
2023.09.30
16:16
Forrás
Pannon RTV
Velika je šansa da se u vojvođanskim naseljima formiraju “No-go zone”, jer su šumoviti predeli već postali takva vrsta zone, jer su migrantske grupe okupirale pojedine delove šuma - rekao je Đerđ Nogradi za Panon RTV.

Ekspert za bezbednosnu politiku je istakao kako nema jedinstvenog evropskog stava o migrantskom pitanju i to je veliki problem. Potrebne su rigorozne mere kako bi lokalno stanovništvo, na primer, Vojvođani, moglo živeti bezbedno, istakao je Nogradi. Ceo intervju sa Đerđom Nogradijem možete pogledati u nedelju od 19:30 u našoj emisiji pod nazivom “Subjektivno”.

“Većina migranata su samci, mladi muškarci. Značajan deo njih je naoružan, veliki deo njih zna da barata oružjem, protiv takvih lica “civil nema ni najmanju šansu”. Rekao sam da građane treba da zaštiti vojska, policija i tajne službe. Ako za to nisu sposobni, u tom slučaju može da dođe do samoorganizacije protiv nasilja, pa ćemo imati situaciju da se na nasilje odgovara nasiljem. Sličan scenario se može dogoditi u Evropi sutrašnjice.”

Đerđ Nogradi
Vojvodina
NO-GO zone

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.