Ugrás a tartalomra
Rákóczi Szövetség

Deset hiljada đaka u programu Saveza Rakoci

2019-10-18
14:29
Forrás
MTI
Deset hiljada srednjoškolaca i studenata Karpatskog basena pridružuje se programima Saveza Rakoci 23. oktobra, u kojima učestvuju i njihove kolege iz Poljske.

Prema saopštenju saveza za MTI, na Gloria Victis komemoraciji 1956-oj i susretu mladih od 21 .do 23. oktobra u Budimpešti, učestvovaće 3000 srednjoškolaca i studenata Karpatskog basena, zajedno sa kolegama iz Poljske, sa ciljem da odaju poštu palim borcima 1956-e i steknu saznanja o revoluciji i borbi za nezavisnost 1956-e. Pored toga, u organizaciji saveza, 7000 učenika iz 150 srednjih škola putovaće po Karpatskom basenu i preći barem jednu državnu granicu da bi sa drugom mađarskom zajednicom slavili.

Središte trodnevnog događaja u Budimpešti je Tehnološki univerzitet. 22. oktobra uveče u Sportskom centru MOM, Savez Rakoci održava manifestaciju za srednjoškolce “Budi-Tamo!”. Pozdravni govor na svečanosti održaće mađarski ministar za nacionalnu politiku Janoš Potapi Arpad. (MTI)

Savez Rakoci

Slične vesti

Najnovije

21:17, Frissítve: 17:27

Turizam u Kanjiži oživljava

Turizam u Kanjiži, malo sporije ali ipak se ponovo pokreće. Festivali i veće manifestacije još nisu dozvoljeni ali i ovako postoji veliki broj turističkih ponuda.

Najčitanije