Ugrás a tartalomra
Rákóczi Szövetség

Deset hiljada đaka u programu Saveza Rakoci

2019-10-18
14:29
Forrás
MTI
Deset hiljada srednjoškolaca i studenata Karpatskog basena pridružuje se programima Saveza Rakoci 23. oktobra, u kojima učestvuju i njihove kolege iz Poljske.

Prema saopštenju saveza za MTI, na Gloria Victis komemoraciji 1956-oj i susretu mladih od 21 .do 23. oktobra u Budimpešti, učestvovaće 3000 srednjoškolaca i studenata Karpatskog basena, zajedno sa kolegama iz Poljske, sa ciljem da odaju poštu palim borcima 1956-e i steknu saznanja o revoluciji i borbi za nezavisnost 1956-e. Pored toga, u organizaciji saveza, 7000 učenika iz 150 srednjih škola putovaće po Karpatskom basenu i preći barem jednu državnu granicu da bi sa drugom mađarskom zajednicom slavili.

Središte trodnevnog događaja u Budimpešti je Tehnološki univerzitet. 22. oktobra uveče u Sportskom centru MOM, Savez Rakoci održava manifestaciju za srednjoškolce “Budi-Tamo!”. Pozdravni govor na svečanosti održaće mađarski ministar za nacionalnu politiku Janoš Potapi Arpad. (MTI)

Savez Rakoci

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.